In de maanden mei, juni en juli hebben we een langere doorlooptijd van minimaal 3 werkweken. We danken u voor uw begrip.

Online uw stichting oprichten

Voor meer informatie over het oprichten van uw stichting of vereniging neemt u contact op met Stichtingoprichten.nl. U kunt ons bellen, mailen of een bezoek brengen aan ons notariskantoor in Lelystad. Vul onderstaande formulier in om direct het oprichtproces te starten.

Helaas is het niet meer mogelijk om met slechts 1 bestuurder uw stichting bij ons op te richten. Lees hier waarom.

Stichtingoprichten.nl is een initiatief van Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen te Lelystad. Nummer handelsregister: 69141754

Stichtingoprichten.nl
Het Ravelijn 50
8233 BR Lelystad
0320 247 394
info@stichtingoprichten.nl

Contactformulier.

Naam*
Bedrijf
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag/ opmerking*

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.

Richt uw stichting op

Richt uw stichting op door onderstaand formulier in te vullen. U vult een aantal gegevens in over uw stichting, zoals de naam, het adres en het doel van de stichting. Er kunnen maximaal 3 oprichters/bestuurders worden opgegeven. In het geval dat u meer oprichters/bestuurders wilt doorgeven kunt u contact met ons opnemen. Helaas is het niet meer mogelijk om met slechts 1 bestuurder uw stichting bij ons op te richten. Lees hier waarom.

Indien u een stichting wilt oprichten die als doel heeft het verkrijgen en beheren van aandelen in een BV (of NV), dan is deze website daarvoor niet geschikt. Wij kunnen u hier echter wel mee helpen wanneer u contact met ons opneemt. Dat kan via het contact formulier of telefonisch via 0320 247 394

Na het verzenden van het online aanmeldformulier gaan wij voor u aan de slag. Binnen tien werkdagen ontvangt u een concept oprichtingsakte voor uw nieuwe stichting. Met betrekking tot de bevoegdheid van de bestuurders wordt er standaard een 'twee handtekeningen clausule' opgenomen in de conceptakte. Voor vragen of aanpassingen op deze clausule kunt u contact met ons opnemen.

Verzending stukken

In verband met strikte privacywetgeving (AVG) worden conceptakten en overige stukken waarin uw persoonsgegevens zijn vermeld, toegezonden via een beveiligd portal. Na ontvangst van uw aanvraag wordt het portal voor u geactiveerd op het door u bij uw aanvraag opgegeven e-mailadres. U ontvangt dan een e-mail met daarin een link door middel waarvan u een zelfgekozen wachtwoord voor het portal kunt aangeven. Wanneer in het dossier stukken voor u klaarstaan, ontvangt u daarvan een e-mailbericht.

Verzending stukken
Naam (let op: woord “stichting” moet deel uitmaken van de naam)*
Zetel (adres van de stichting met postcode en plaats)*
Type stichting*
Doel*
Beloning bestuur mogelijk*
Minimum aantal bestuurders*
Datum einde eerste boekjaar*

ID's van alle bestuurders moeten meegezonden worden

1e bestuurder

Voornaam*
Achternaam*
Adres*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Functie*
Kopie ID 1e bestuurder*

2e bestuurder

Voornaam
Achternaam
Adres
Woonplaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Functie
Kopie ID 2e bestuurder

3e bestuurder

Voornaam
Achternaam
Adres
Woonplaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Functie
Kopie ID 3e bestuurder

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.

Waarom is het niet mogelijk om met 1 bestuurder een stichting op te richten?

Hoewel het juridisch mogelijk is om met slechts één bestuurder een stichting op te richten, zitten er grotere risico’s aan. Deze risico’s hebben te maken met ervaringen vanuit de opsporing en andere (overheids)instanties die hebben aangegeven dat stichtingen met slechts één bestuurder een hoger risico op witwassen en/of financieren van terrorisme met zich brengen. Als notariskantoor zijn wij verplicht om maatregelen te treffen om dat hogere risico te kunnen beheersen. Helaas is onze kantoororganisatie niet ingericht om die extra werkzaamheden uit te voeren, waardoor wij niet aan de wettelijke verplichtingen kunnen voldoen. In dat geval mogen wij op grond van de wet onze diensten niet verlenen.

Bij sommige stichtingen is het risico op witwassen en/of financieren van terrorisme minder groot. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van een “stichting administratiekantoor”, een stichting die (vaak enig) aandeelhouder is in het kapitaal van een BV en er certificaten worden uitgegeven. In dat geval is oprichting van de betreffende stichting met slechts één bestuurder juist weer gebruikelijk en is het risicoprofiel daardoor lager dan bij andere stichtingen waardoor oprichting van een dergelijke stichting wél mogelijk is via ons kantoor.