In de maanden mei, juni en juli hebben we een langere doorlooptijd van minimaal 3 werkweken. We danken u voor uw begrip.

Is de inschrijving van een stichting bij de KvK verplicht?

Als u een stichting gaat oprichten, is het verplicht om deze in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, de KvK. De inschrijving van een stichting moet u al binnen een week regelen. Bij Stichtingoprichten.nl doen wij dit graag voor u.

Moeten de vestigingen van de stichting ook ingeschreven worden bij de KvK?

Niet alleen de stichting zelf moet ingeschreven worden bij de KvK, het is ook verplicht om de vestigingen in te schrijven. In de Handelsregisterwet staat aangegeven dat een vestiging een gebouw of complex van gebouwen is waar de stichting duurzame activiteiten voor de stichting uitvoert. Dit geldt alleen niet voor alle stichtingen. De KvK heeft een eenvoudig schema gemaakt waarin te zien is of u ook uw vestiging moet inschrijven.

Wat kost de inschrijving van een stichting bij de KvK?

Voor de inschrijving bij de KvK betaalt u € 80,10. Als u uw stichting opricht via Stichtingoprichten.nl, dan regelen wij de inschrijving voor u. De Kamer van Koophandel stuurt u na de inschrijving wel een factuur toe van de hierboven benoemde € 80,10.

Hoe schrijf ik een bestuurslid in bij de KvK?

Wanneer de stichting te maken krijgt met een wisseling van bestuur, is het van belang dat u dit ook aangeeft bij de KvK. U moet onderstaande stappen volgen:

  • Vul het online inschrijfformulier van de KvK volledig in.
  • Print het formulier en onderteken het.
  • Laat het formulier door de nieuwe bestuurder en een nog ingeschreven bestuurder ondertekenen. Voor de ingeschreven bestuurder is het verplicht dat dit met een pen gebeurt. Voor de nieuwe bestuurder mag dit ook digitaal.
  • Stuur vervolgens het formulier samen met de kopieën van de legitimatiebewijzen naar het postadres van de KvK. Dit adres staat aangegeven op het formulier.
  • De KvK verwerkt binnen enkele dagen de wijziging.

Wat kost een wijziging bij de KvK?

Om een wijziging door te geven bij de KvK betaalt u niks. Alleen als er een nieuwe onderneming, voortzetting, overname, splitsing of fusie plaatsvindt waarbij een nieuwe inschrijving ontstaat met een nieuw KvK-,nummer, betaalt u opnieuw de eenmalige inschrijfvergoeding van € 51,95.

Het is mogelijk om een nieuw uittreksel aan te vragen van de wijziging. Digitaal kost dit € 7,70, via de post kost dit € 11,75.

Voor vragen neemt u contact met ons op

Stichtingoprichten.nl is een initiatief van Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen. We zijn gespecialiseerd in het oprichten van stichtingen en helpen u graag. Heeft u vragen over het inschrijven van een stichting bij de KvK of over het oprichten van een stichting, neem dan gerust contact met ons op via 0320 247 394 of info@stichtingoprichten.nl.